Carte blanche

Clarence Frenker
Familyweekend.

Den här helgen har gått rasande fort. Men vi har också fått mycket gjort. Och det mesta har handlat om fix i vårens tecken.
Det började med att vi fick ett ryck och möblerade om vardagsrummet. Sedan köpte vi blommor, blomjord och nytt hallgolv. Därefter lade jag golv och Elin planterade blommor. Sjukt könssterotypt, jag vet. Men jag är bra på att bygga och Elin är duktig på blommor, så är det bara.
Sedan har det rensats, städats och tvättats fönster. Pimpats balkong och druckits kaffe. Lämnats kläder till behövande, sopsorterats och fejats. Och självklart hunnits med barnaktiviteter och restauranger. Bland annat fotografering av fotbollslag, idrott med den minsta och haft deras kompisar på besök.

Årstaviken, Södermalm
Utsikt över Årstaviken från Eriksdal, Södermalm. Lugnt och skönt ställe. All denna grönska i en huvudstad. Makalöst. Foto: Clarence Frenker

Men det stannar inte där. Vi har även klämt in stora portioner egentid (alltså tid utan barn) – både tillsammans och själva. Mycket samtal, häng, fika och uppladdning. Och det blir hela tiden mer av det nu när barnen är lite äldre. Som om vi är inne i en ny fas som familj och har gått vidare till en ny level. Och jag gillar det. Känslan av oskrivna blad där det är vi som bestämmer vad som ska skrivas.
Jag vet inte om det är våren, familjecykeln eller allt runt omkring som är och har varit som är kittet som fogat oss samman än mer denna helg.
Oavsett vilket så är något på g, och det är vi med. Jag vet inte vad, och det är ju just det som är hela nöjet.
Carte fuckin´ blanche.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.