Listar

Klockan har sedan länge passerat midnatt. I morgon börjar en ny vecka och jag försöker lägga upp en grundplanering för de kommande dagarna. Jag öppnar Google Keep (fantastisk app för övrigt) i min telefon och klickar upp en ny lista. Sedan börjar jag skriva. Jag staplar metodiskt upp allt jag ska göra under morgondagen i kronologisk ordning. Träning kommer först. Tänkte kickstarta hela veckan med marklyft. Det är alltid bra att bara kliva in och få skiten gjort på en gång. Då är man ju igång efter det. Sedan fyller jag på med åtta att-göra punkter och planerar att avsluta dagen med ett skrivpass.

Så där ja. Nu är måndagen under kontroll. Nu är det bara resten av veckan kvar. Jag fyller i nyckelpunkterna och stänger sedan ned telefonen. Plötsligt är allt lite klarare. Jag vet vad som kommer hända och kan förbereda mig på det. Lägga upp en strategi och köra. Minimalt med improvisation när jag som minst vill improvisera helt enkelt. Jag andas ut och kan släppa grejer jag haft i huvudet. Fokusera på att göra något annat. Som att skriva ett inlägg, till exempel.

I många år var jag en stark anhängare av att ”ha allt i huvudet”. Jag vägrade göra listor (på papper) för att det gjorde mig stressad. Jag ville ha allt memorerat så jag kunde sortera, lyfta fram, prioritera bort och komma ihåg det som behövdes när det behövdes. Jag litade på mitt fotografiska minne. Det fungerade för mig då men skulle nog inte göra det nu. Jag vet inte vad som hänt. Förmodligen stavas det Google och Smartphone. Visst, jag säljer min själ och allt det där men det är bara att gilla läget, le och gå vidare.

Dags att sova nu. Ser fram emot en grym vecka.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.